Дорога Одеса-Рені стане частиною автомобільного шляху з України до Болгарії

Читать на русском
Україна і Болгарія мають намір побудувати дорогу між двома країнами. Такий проект обговорили болгарський лідер Росен Плевнелієв з Петром Порошенком сьогодні в Києві.

Україна і Болгарія мають намір побудувати дорогу між двома країнами. Такий проект обговорили болгарський лідер Росен Плевнелієв з Петром Порошенком сьогодні в Києві.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт Президента.

«Ми збираємося залучити кошти Європейського Союзу для того, щоб спільно з фінансуванням з державного бюджету України розробити ряд інфраструктурних проектів, які покращать життя болгарської меншини, сприятимуть створенню нових робочих місць, забезпечать коридор, який – підкреслюю – буде пов'язувати не тільки Одесу з Болградом і Рені, а й через Румунію з Болгарією. Ми будуємо нову дорогу з України в Болгарію для того, щоб за дуже короткий термін завершити це будівництво і продемонструвати, що Україна і Болгарія – дуже близькі одна одній країни», – сказав Порошенко на спільній з Плевнелієвим прес-конференції.

Він також повідомив, що дав доручення міністру інфраструктури Андрію Пивоварському розробити питання про відновлення авіасполучення між Україною і Болгарією.

«На нашому спільному засіданні я дав доручення міністру інфраструктури пану Пивоварському вивчити можливість відновлення співпраці з авіасполучення між Києвом і Софією, зробити квитки дешевшими, і зробити можливість для українців і болгар спокійно подорожувати», – зазначив Порошенко.

У свою чергу, Росен Плевнелієв заявив, що Болгарія відстоює європейську перспективу України, і вважає, що візи для українців мають бути скасовані якнайскоріше, навіть завтра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: