У Генштабі розповіли, яких спеціалістів хочуть призвати в рамках 6 хвилі мобілізації

Читать на русском
В Генеральному штабі Збройних сил України інформують, що серед військових спеціальностей, яких у першу чергу торкнеться 6 хвиля мобілізації – десантники, танкісти та артилеристи.

Десантники, танкісти та артилеристи – основні спеціальності, набір за якими буде проводитись у ході 6 хвилі мобілізації в Україні.

Також в армії є потреба в розвідниках, зв'язківцях, ремонтниках та військових інженерах, розповів перший заступник начальника Головного управління оборонного і мобілізаційного планування Генерального штабу ЗСУ Валерій Талалай, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Головне завдання шостої черги часткової мобілізації – забезпечити ротацію особового складу, який був призваний минулого року в ході третьої черги часткової мобілізації, забезпечити поповнення некомплекту військових частин, а також укомплектувати військові частини, які формуються заново. Як і раніше, для призову за мобілізацією необхідні фахівці для комплектування високомобільних десантних військ, механізованих танкових військ, артилеристи, фахівці розвідки, зв'язківці, а також фахівці ремонтних органів, військові інженери», – деталізував Талалай.

Під шосту хвилю часткової мобілізації, як і раніше, підпадатимуть як ті, хто вже має досвід військової служби, так і ті, хто не служив, кажуть у Генштабі ЗСУ. Там також уточнили, що ті, хто уже був демобілізований, не підлягатимуть повторній мобілізації протягом 6 місяців, за винятком випадків, коли ці військовозобов'язані були включені до оперативного резерву першої черги.

Нагадаємо, в ході попередньої хвилі мобілізації в Адміністрації Президента розповіли, що в країні будуть створені умови для того, щоб досвід участі в АТО у майбутньому грав вирішальну роль під час прийняття військовозобов'язаних на роботу, видачі їм банківських кредитів чи участі у виборах.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: