У Порошенка розповіли деталі п'ятої хвилі мобілізації

Читать на русском
У ході п'ятої хвилі мобілізації будуть призиватися військовослужбовці за конкретними спеціальностями, а основним її завданням стане створення резерву і ротація бойових підрозділів

Заступник глави Адміністрації Президента, кадровий розвідник Андрій Таранов повідомив, що в ході п'ятої хвилі мобілізації будуть призиватися військовослужбовці за конкретними спеціальностями.

Про це він розповів в інтерв'ю «ЛІГАБізнесІнформ», передає «Слово і Діло».

«У четверту хвилю призивали і перенавчали на деякі спеціальності. У п'яту хвилю людина з певною військово-обліковою спеціальністю йде на службу за такою ж військово-обліковою спеціальністю. Це відмінність п'ятої хвилі від усіх інших», – говорить Таранов.

За його словами, основне завдання четвертої та п'ятої хвиль – створення резерву і ротація бойових підрозділів. «Є відмінності і в оснащенні. Бійці одягнені-взуті, проходять навчання, є все необхідне для підготовки», – додав заступник глави АП.

Він також розповів, що Петро Порошенко особисто проводить співбесіду з кожним, хто призначається на генеральську посаду.

«При цьому він (Президент – Ред.) не ставить питання, була ця людина в зоні АТО чи ні. Він запитує – скільки кандидат провів у зоні бойових дій на Донбасі і які результати досягнуті. Якщо кандидат не пройшов зону АТО, якщо не захищав Батьківщину, не виконував бойових завдань у зоні АТО – на вищу посаду він призначений не буде. Це навіть не обговорюється», – зазначив Таранов.

«Система, яку ми закладаємо, передбачає, що колись, через деякий час, якщо люди захочуть працювати в митних, фіскальних органах, автоінспекції, рятувальній службі, в силових і правоохоронних органах, то їм буде поставлено питання: а що ти робив з такого-то періоду по такий? Хворів? Поїхав? Пересидів? Відмазався? Чудово, ти не підходиш», – пояснив він.

Крім того, якщо людина ухилялася від служби, то, за пропозиціями керівників районних адміністрацій, пропонованими ними змінами до законодавства, вона не зможе, наприклад, отримати кредит, купити землю, перереєструвати власність.

«Ця пропозиція глав райадміністрацій озвучувалася на зустрічі з Президентом. Відмовився служити в армії у важкий для країни день - ти не зможеш бути державним службовцем або займати посади в правоохоронній системі», - резюмував Таранов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: