У Держдепі США засумнівалися в необхідності миротворців на Донбасі

Читать на русском
Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд вважає, що в разі дотримання Мінських домовленостей на Донбасі, там буде достатньо й наявних представників ОБСЄ.

Заступник Державного секретаря Сполучених Штатів Америки Вікторія Нуланд вважає, що питання введення миротворців на Донбас піднімати не варто, оскільки там уже є інспектори ОБСЄ.

Вони, на думку Нуланд, цілком можуть впоратися з поставленими завданнями, щоправда – у разі дотримання Мінських домовленостей, розповіла вона в інтерв'ю «Эху Москвы», передає «Слово і Діло».

«Якщо Мінські домовленості будуть повністю виконані, то не буде необхідності в додаткових міркуваннях», – зазначила вона, відповідаючи на питання про необхідність введення миротворчої місії в зону конфлікту на сході України. На її переконання, якщо це відбудеться, перешкоди для роботи ОБСЄ зникнуть.

Втім, позицію Держдепу США щодо того, як чинити у випадку подальшого порушення мирних домовленостей, Нуланд озвучувати не стала.

Нагадаємо, рішення про направлення до України миротворчої місії ООН чи поліцейської місії Європейського Союзу розглядалося на засіданні РНБО ще 18 лютого: тоді Радбез за підтримки Верховної Ради прийняв рішення дозволити проведення в Україні миротворчих операцій за участі іноземних військових. Однак жодних конкретних кроків з боку міжнародної спільноти відтоді здійснено не було.

Тим часом, активність бойових дій на сході України не знижується: тільки за добу з 1 по 2 липня на Донбасі загинуло двоє українських бійців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: