Разом із Корбаном за депутатський мандат у Чернігові поборються 126 кандидатів

Читать на русском
На одномандатному окрузі №205, довибори народного депутата на якому відбудуться 26 липня, справжній виборчий бум: посісти вакантне місце в українському парламенті прагнуть аж 127 кандидатів.

127 кандидатів позмагаються за вакантний мандат народного депутата України на довиборах у парламент у 205 одномандатному виборчому окрузі, що в Чернігові.

Голосування там пройде 26 липня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

119 кандидатів є самовисуванцями, 8 представляють політичні партії. При цьому, вагомі шанси на перемогу, зважаючи на потужну піар-кампанію, є у колишнього заступника голови Дніпропетровської обласної адміністрації Геннадія Корбана.

Правда, проаналізувавши програму кандидата, можна відзначити, що значна частина його обіцянок виходить за рамки компетенції народного депутата. Навіть ставши парламентарем, Корбан навряд чи зможе «домогтися справедливої тарифної політики на проїзд у громадському транспорті» Чернігова чи провести земельний аудит, оскільки все це лежить у компетенції місцевих органів влади.

У свою чергу, «Слово і Діло» зафіксувало обіцянку Корбана приєднатися до новоствореного міжфракційного об'єднання «Укроп» (з чим він у разі обрання безперечно впорається), а ще – забрати торговельно-розважальний комплекс Ocean Plaza у російських власників – сподіваємося, законним способом і без використання депутатського мандату. Загалом рівень відповідальності Геннадія Корбана наразі становить 50%.

Щоправда, конкуренти кандидата вочевидь не збираються віддавати перемогу без бою. Так, у боротьбу за депутатський мандат вступив «Блок Петра Порошенка», що висуває кандидатом начальника Держуправління справами Сергія Березенка (вихідця з Вінниці, що також не має стосунку до Чернігова). Березенко обіцяє чернігівцям добробут, безпеку та «чесні умови життя», а також просування продукції місцевих підприємств на зовнішніх ринках і залучення інвесторів для реконструкції місцевого житлово-комунального комплексу, хоча, як і у випадку з Корбаном, деякі з його обіцянок можуть бути виконані винятково представниками місцевих органів влади.

Знову стати народним депутатом прагне і «свободівець» Андрій Міщенко – львів'янин уже працював у парламенті VII скликання. Однак його попередній парламентський термін не увінчався значними досягненнями: за цей час «Слово і Діло» зареєструвало всього 2 його обіцянки, з яких він виконав тільки одну.

Є серед кандидатів і місцеві висуванці. Наприклад, голова Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв чи секретар місцевого обкому Компартії Роман Давлектужин.

Не цураються чернігівські кандидати й брудних технологій. Так, на 205 виборчому окрузі вже зареєструвалися Геннадій Карбан та Галина Корпан (обоє – безробітні і мешкають у столиці). Сам екс-заступник губернатора Дніпропетровщини раніше передбачав, що довибори в Чернігові стануть рекордними за кількістю кандидатів та масштабами фальсифікацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: