У червні Україна закупила в ЄС на 36% більше газу, ніж у Росії

Читать на русском
У червні поставки природного газу з Польщі та Угорщини досягли 789 млн кубометрів проти 505 млн кубів – з Росії, при цьому російська заявка на транзит газу через Україну тільки зросла – незважаючи на одностороннє припинення України закупівель газу з РФ.
Фото: www.rbc.ua

Протягом червня 2015 року поставки природного газу з Європейського Союзу перевищили показник поставок із Росії на 36%.

Так, за даними «Укртрансгазу», протягом минулого місяця Україна закачала у свої сховища 789 млн куб. м газу з ЄС і 505 млн куб. м – з Російської Федерації, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Протягом місяця найбільше природного газу надійшло словацьким газотранспортним коридором – 716 млн куб. м», – заявили у прес-службі організації.

Також в «Укртрансгазі» наголосили, що станом на 1 липня отримали заявку на імпорт газу тільки з території Словаччини. «Станом на сьогоднішній ранок у центральний диспетчерський департамент «Укртрансгазу» надійшла заявка на імпорт 13,6 млн куб. м природного газу з території Словаччини. За іншими напрямками надходження газу для потреб українських споживачів не здійснюється», – заявив начальник відділу зв'язків із громадськістю ПАО «Укртрансгаз» Максим Белявський.

Нагадаємо, з сьогоднішнього дня Україна припинила закупівлю газу з Російської Федерації. Між тим, заявка на транзит блакитного палива через Україну від «Газпрому» станом на 1 липня цього року виявилася навіть на 5% вищою, ніж в аналогічний період 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: