Україна хоче обговорити знижку на газ, Росія – проти

Читать на русском
Україна обговорить з Росією і Європейською комісією розмір знижки на газ, наданої російською стороною на третій квартал.

Україна обговорить з Росією і Єврокомісією розмір знижки на газ, наданої російською стороною на третій квартал.

Про це заявив міністр енергетики Володимир Демчишин, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РІА Новості-Україна».

Відповідаючи на запитання, чи згодна українська сторона з розміром знижки, Демчишин сказав: «Звичайно, обговоримо». При цьому він відмовився назвати прийнятну для України ціну російського газу в третьому кварталі.

«Я не можу назвати цифру до переговорів, свої пропозиції ми озвучили Єврокомісії», – сказав Демчишин, який вже зустрівся раніше у вівторок у Відні з представниками ЄК в двосторонньому форматі.

Зі свого боку міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив журналістам у Відні, що російська сторона не збирається погоджувати з Україною розмір наданої знижки, оскільки це рішення є прерогативою уряду РФ.

Напередодні, 29 червня, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв зустрівся з главами Міненерго і «Газпрому» для обговорення газових взаємин з Україною. Медведєв повідомив, що уряд Росії прийняв рішення надати Україні знижку на третій квартал у розмірі 40 доларів на тисячу кубометрів. У результаті ціна російського газу для України в цей період складе 247,18 долара за тисячу кубометрів – стільки ж, скільки і в другому кварталі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: