Дефолт не вплине на платоспроможність українців – міністр

Читать на русском
За словами чиновниці, технічний дефолт не впливає на платоспроможність банків, оскільки вони не тримають зовнішній борг на своїх балансах. Таким чином, депозитів громадян і самої грошової одиниці, гривні, ситуація не торкнеться.

Напередодні в інтерв'ю ТСН міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що технічний дефолт «ніяк не впливає на нашу банківську систему», повідомляє «Слово і Діло».

За словами чиновниці, це не впливає на платоспроможність банків, оскільки вони не тримають зовнішній борг на своїх балансах. Таким чином, депозитів громадян і самої грошової одиниці, гривні, ситуація не торкнеться.

«Це технічний дефолт. Народ не повинен боятися, що ось-ось закінчаться всі наші програми кредитування... МВФ дає публічну підтримку, що вони розуміють, що фінансування нашої країни — це мета №1. Ми її можемо досягти або правильною реструктуризацією, або можливо тимчасовим призупиненням платежів і тоді вже — реструктуризація», — зазначила глава Мінфіну.

Нагадаємо, 25 квітня цього року Яресько гарантувала реструктуризацію державного боргу України. А місяць тому заявила, що Україна отримає від міжнародних фінансових організацій та країн-партнерів ще 7,5 мільярдів доларів допомоги протягом півтора року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: