Порошенко анонсував звільнення більше 300 суддів за два тижні

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко повідомив, що протягом двох тижнів мають бути позбавлені своїх посад близько 300 суддів.

Президент України Петро Порошенко заявив, що протягом двох тижнів мають бути позбавлені своїх посад близько 300 суддів після їх перевірки Вищою радою юстиції.

Про це пише «Слово і Діло», з посиланням на Укрінформ.

«Після того як запрацювала Вища рада юстиції, близько 300 суддів мають бути вже, це реалізовано, позбавлені своїх посад. Триста. За два тижні», - сказав Порошенко.

Президент зазначив, що спостерігаються випадки, які нагадують приклад судді Зварича «з його колядками, і з усім іншим». Це лише підтверджує, «наскільки хвора наша судова система», яка потребує рішучих змін, підкреслив він.

Продовжуючи, Порошенко повідомив, що у вівторок Генеральна прокуратура подасть у Верховну Раду подання щодо позбавлення недоторканності, надання дозволу на арешт і притягнення до відповідальності щодо декількох суддів, зокрема - голови столичного Апеляційного суду.

Голова держави наголосив, на тому, що і народні депутати, і судді мають бути позбавлені недоторканності.

«Коли я кажу, що у нас судді мають недоторканність, то, як правило, керівники зарубіжних держав просять уточнити у перекладача, що я маю на увазі - чому вони є недоторканними», - вказав Порошенко на міжнародний досвід у цій сфері.

Нагадаємо, Конституційний суд визнав конституційним законопроект про скасування депутатської і обмеження суддівської недоторканності.

Зазначимо,що ще в передвиборній програмі БПП досить багато обіцянок щодо українських судів.

Ірина ГеращенкоНародний депутат України

Наприклад, обіцянка домогтися створення системи автономного функціонування суддів, проведення антикорупційної люстрації судових органів і публічний контроль над призначенням і діяльністю суддів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: