Що обіцяли і що зробили для Сумщини мер Лисенко та губернатор Клочко

Читать на русском
Активісти системи народного контролю «Слово і Діло» проаналізували як виконують свої обіцянки перед жителями Сумщини губернатор Микола Клочко і мер Сум Олександр Лисенко.

За підсумками шести місяців власної роботи губернатором очільник Сумщини Микола Клочко посів 11 сходинку у загальному рейтингу як відповідальності (26%), так і безвідповідальності (4%) серед очільників обласних державних адміністрацій в Україні.

Такі дані в ході прес-конференції у Сумах повідомили представники системи народного контролю «Слово і Діло».

Зокрема, за весь період власної політичної діяльності голова Сумської ОДА Микола Клочко виголосив 27 публічних обіцянок. Із них виконати вдалося лише 7.

Наряду з результатами моніторингу обіцянок губернатора учасники прес-конференції також проаналізували виконання передвиборчих обіцянок і народних депутатів-мажоритарників від Сумщини, а також міського голови Сум Олександра Лисенка.

Активісти системи народного контролю «Слово і Діло» проаналізували як виконують свої обіцянки перед жителями Сумщини губернатор Микола Клочко і мер Сум Олександр Лисенко.

Останнього, за словами активістів «Слова і Діла», теж не можна віднести до числа відповідальних мерів. Згідно результатів моніторингу, Лисенко протягом періоду власної мерської каденції виконав лише 9 із 64 власних обіцянок, а 12 обіцянок назавжди запам'ятаються громадянам як невиконані.

Що ж стосується народних депутатів України, то наразі найбільший відсоток виконання власних обіцянок, за даними моніторингу «Слова і Діла» має нардеп Олег Медуниця (28% відповідальності). Натомість абсолютним лідером за рівнем безвідповідальності серед депутатів Сумщини є Ігор Молоток, який ще з попереднього скликання не виконав 94% своїх обіцянок. До того ж, як пояснили активісти, статус невиконаних їм був присвоєний через те, що в офіційних джерелах інформації щодо стану виконання чи невиконання депутатом обіцянок не було, а на офіційні звернення та запити прес-служба народного депутата не відповідає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: