РФ розмістила системи озброєнь для проведення ядерних атак

Читать на русском

Головнокомандувач об'єднаних збройних сил НАТО повідомив, що Росія розгорнула на сході України системи озброєнь, які можуть використовуватися в якості ядерних зарядів.

Росія розгорнула на сході України системи озброєнь, які можуть використовуватися в якості ядерних зарядів.

Про це заявив головнокомандувач об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав, передає «Слово і Діло», посилаючись на «Українську правду».

«Більшість систем-носіїв ядерної зброї, використовуваних Росією, мають подвійне застосування: і для звичайних, і для ядерних озброєнь. Деякі з них вже розміщені», – зазначив він.

За словами генерала, в НАТО називають безвідповідальними сигнали з Росії про розміщення ядерної зброї на території анексованого нею Криму.

«Повідомлення в пресі про розміщення в Криму та можливості застосування ядерної зброї ми вважаємо безвідповідальними, як для ядерної держави. Водночас ми, власне, не бачили жодних прямих змін, але це не означає, що вони не можуть відбутися», – підкреслив Брідлав.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов не виключив, що Україна розпочне консультації щодо розміщення компонентів системи протиракетної оборони на своїй території. Турчинов пояснив це необхідністю протидіяти можливій ядерній загрозі з боку Росії.

У Кремлі заявили, що будуть вдаватися до заходів у відповідь у разі, якщо Україна розмістить на своїй території елементи системи протиракетної оборони. Раніше в Москві заявили, що мають право розмістити ядерну зброю в Криму, бо це тепер «частина Росії».

Зазначимо, що вчора Верховна Рада денонсувала угоди з Росією в галузі військової розвідки.

Голова Ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» Сергій Грабський переконаний, що це дуже важливий крок, який слід було зробити ще 20 років тому, оскільки весь цей час Росія використовувала Україну у власних цілях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: