З речами – на вихід: Яценюк вигнав Шевченка із засідання уряду

Читать на русском
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк попросив міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка покинути засідання уряду.

Голова Кабінету міністрів Арсеній Яценюк вигнав з сьогоднішнього засідання уряду міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка.

Про це у Facebook написав народний депутат, радник глави МВС Антон Геращенко, передає «Слово і Діло».

Як повідомляє депутат, після заслуховування матеріалів службового розслідування щодо ситуації з перельотом Шевченка чартерним літаком газового магната Олександра Онищенка, Арсеній Яценюк запропонував Ігорю Шевченку подати у відставку за власним бажанням. Той, у свою чергу, категорично відмовився.

Після цього Яценюк заявив, що в такому разі він змушений звернутися до Верховної Ради з поданням про відставку міністра екології та природних ресурсів із займаної посади. «Члени Кабінету Міністрів підтримали пропозицію Арсенія Яценюка, після чого прем'єр запропонував Ігорю Шевченку залишити засідання уряду. Той зібрав речі і залишив засідання», – розповів Геращенко.

Сам Шевченко прокоментував подію наступним чином: «Це було середньовічне інквізиційне судилище, а не розгляд ситуації по суті».

Раніше міністр екології України Ігор Шевченко заявив про свою готовність піти з посади, але хоче продовжити боротьбу з корупцією. Шевченко зазначив, що його відставку провокують олігархи, а «Народний фронт» змушує Порошенка її прийняти. Він також заявив, що не тримається за крісло і готовий погодитися з рішенням Президента про його відставку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: