З України вигнали сектантів-сепаратистів

Читать на русском
Служба безпеки України видворила з країни лідерів так званої «секти догналітів», які, зокрема, закликали ввести до України російські війська.

Служба безпеки України видворила з країни за антиукраїнську діяльність лідерів так званої Української правовірної греко-католицької церкви (секта догналітів).

Про це повідомила прес-служба СБУ, передає «Слово і Діло».

«Стосовно трьох затриманих громадян Словаччини складено адміністративні протоколи, їх видворено з держави та ухвалено рішення про заборону їм у подальшому в’їзду в Україну. Ще двох іноземців, у яких були відсутні паспорти, затримано в адміністративному порядку для встановлення їхніх осіб і видворення з України», – йдеться у повідомленні.

В СБУ пояснили, що сектанти поширювали сепаратистські заклики і підбурювали до релігійної нетерпимості до інших конфесій.

«Іноземці схвалювали терористичну діяльність т. зв. «ЛНР» і «ДНР», намагалися вести антиукраїнську пропаганду. Зокрема, вони оприлюднили в мережі Інтернет низку звернень до керівництва Росії з проханням «ввести іноземні війська на територію України», – відзначили в прес-службі відомства.

Раніше повідомлялося, що 22 червня у Львівській області співробітники СБУ, прокуратури, міліції та міграційної служби затримали керівників «секти догналітів». У місцях зібрань сектантів пройшли обшуки. У спеціальній схованці силовики знайшли фальшиву печатку УГКЦ та флешки з матеріалами про діяльність секти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: