Гриценко пропонує дозволити ухиляння від служби в армії

Читать на русском
Екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко запропонував узаконити та дозволити ухиляння від мобілізації і призову на строкову службу.

Екс-міністр оборони Анатолій Гриценко запропонував узаконити ухиляння від мобілізації і призову на строкову службу.

Про це він написав у себе на сторінці в Facebook, інформує «Слово і Діло».

«Не хочеш, чи не можеш служити/воювати – сплати до Державного бюджету визначену законом суму і почувай себе спокійно, не відкупайся хабарами і не ховайся. А внесені кошти спрямувати цільовим чином на кардинальне підвищення грошового забезпечення тих, хто служити/воювати може і хоче», – пропонує Гриценко.

На його думку, за ухиляння від служби/мобілізації досить буде заплатити близько 10 тисяч доларів. «Втім, це питання можна обговорювати. Звичайно, якщо сама ідея не відкидається, як це траплялося раніше», – зазначив політик.

«Розумію, що пропоноване рішення має як плюси, так і мінуси. Але на відміну від тупого закручування гайок і полювання за призовниками по всій країні, по всіх підприємствах, що влада робить сьогодні – це рішення принаймні чесне і гарантовано ефективне», – переконаний Гриценко.

Раніше офіційно відкуповуватися від служби на фронті пропонував народний депутат від «Самопомочі» Семен Семенченко. Щоправда, сума, яку назвав Семенченко, була в 5 разів меншою, ніж запропонував Гриценко – всього 2 тисячі американської валюти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: