Нардеп, що залишив «Народний фронт»: депутатам диктують рішення «зверху»

Читать на русском
Сьогодні три фракції Верховної Ради поповнилися 3 новими депутатами: мандати отримали нові партійці «Батьківщини», «Самопомочі» й «Опоблоку».
Фото: LB.ua

У складі депутатів Верховної Ради України знову нові обличчя: лави фракції «Батьківщини» поповнив Валерій Дубіль, «Самопомочі» – Любомир Зубач, «Опозиційного блоку» – Євгеній Мураєв.

Разом з тим, одна з провідних фракцій парламенту – «Народний фронт» – позбулася одного зі своїх нардепів, про це сьогодні повідомив віце-спікер парламенту Андрій Парубій, передає «Слово і Діло».

Крім того, фракцію «Народний фронт» покинув народний депутат В'ячеслав Константіновський. На своїй сторінці в Facebook він пояснив свій учинок тим, що не хоче, щоб за нього вирішували, як йому чинити, за що голосувати, а за що – ні. «Швидкість і порядок подачі більшості законопроектів не дозволяють зрозуміти всі нюанси майбутнього закону, а значить неможливо виробити чітку і професійну позицію. Думаю, ця система в парламенті побудована свідомо, щоб підвищити керованість рядовими членами фракцій з боку «акціонерів» і не допустити реальних дискусій всередині фракцій», – констатував він.

Останньою краплею, за словами Константинівського, став скандал з Сергієм Клюєвим. «Хороший приклад – голосування за призначенням нового генпрокурора, коли «зверху» було настійливе «прохання» підтримати. А сьогодні всім керує Гузир, навіть на депутатські запити відповідає замість генерального, а по суті – кришує свавілля. Чого вартий цирк з Клюєвим? Показові виступи для наївних», – заявив депутат.

Валерій Дубіль, що поповнив ряди «Батьківщини», не зміг пройти до складу Ради VIII скликання за результатами виборів, оскільки у списку партії мав непрохідний 19-й номер, але зміг зайняти місце Дмитра Шлемка, який добровільно склав свої повноваження.

Любомир Зубач на минулих парламентських виборах йшов у списку «Самопомочі» під номером 34 і в парламенті змінив Владислава Воскресенського, якого ЦВК визнав таким, що не отримав мандат.

Євгеній Мураєв – член «тіньового уряду», на минулих парламентських виборах балотувався за 181 виборчому округу (Харківська область), колишній самовисуванець, а тепер – член фракції «Опозиційного блоку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: