В СБУ розповіли про можливі майбутні провокації спецслужб РФ в Україні

Читать на русском
Керівник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк розповів, що, на його думку, українцям варто готуватися до нових можливих інструментів дестабілізації.

За словами керівника Головного управління Служби безпеки України Василя Вовка, в найближчому майбутньому слід очікувати від російських спецслужб нових спроб задіяння всіляких інструментів внутрішньої дестабілізації всередині України.

Про це він розповів в інтерв'ю «ЛІГАБізнесІнформ», передає «Слово і Діло».

«Аналізуючи кримінальні справи, пов'язані з погрозами державності (у нас в роботі на сьогодні їх 4868), в першу чергу, пов'язані з подіями на сході України, можу сказати, що будуть спроби задіяти всі можливі інструменти дестабілізації. Від роздачі сепаратистських листівок у різних містах України, вербування людей з різних верств суспільства – до спроб підривів будинків і викрадення людей», – розповів Вовк.

За словами представника СБУ, результати розслідувань спецслужб демонструють, що всі спроби підірвати українську державність робляться з подачі або за згодою Кремля.

Крім того, вербувати людей в Україні для росіян не так вже й складно – даються взнаки тісні соціальні зв'язки українців і росіян. «З приводу того, як виходять на таких людей, не треба собі малювати картин зі шпигунських детективів. У нас же тісні соціальні зв'язки з Росією завжди були – хтось вчився з кимось у Росії, чи росіянин вчилися у нас. Родичі, товариші по службі, діти-батьки. Росіяни використовують всі можливі канали та способи», – констатує Вовк.

Нагадаємо, про новий сценарій дій росіян в Україні говорив днями і Президент. Петро Порошенко підкреслив, що, оскільки перемогти Україну військовим шляхом не вдалося, Москва задіє інші методи дестабілізації ситуації в країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: