Гройсман: зміни до Конституції можуть бути передані в парламент уже наступного тижня

Читать на русском
Спікер парламенту та голова Конституційної комісії при Президентові України Володимир Гройсман стверджує, що розробка змін до Основного Закону вже на фінальній стадії.
Фото: LB.ua

Конституційна комісія цілком може ухвалити зміни до Основного Закону та передати їх на голосування у Верховну Раду вже наступного тижня.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав спікер українського парламенту Володимир Гройсман, передає «Слово і Діло».

«Є усі підстави сподіватись, що Конституційна комісія узгодить текст змін і передасть Президенту для внесення в парламент уже наступного тижня. Якщо ми приймемо ці зміни, то точка неповернення у процесі перетворення України з пострадянської в європейську країну буде пройдена», – зазначив Гройсман.

Він уточнив, що 4 принциповими позиціями, які мають бути відображені в новій редакції Основного Закону, є децентралізація, відповідно до якої базовою одиницею місцевого самоврядування стане громада; принципи субсидіарності й фінансової самодостатності місцевого самоврядування; його трирівнева система з чітким розмежуванням повноважень і виконавчими органами на кожному рівні та збалансованість повноважень місцевого самоврядування контролем з боку виборців і держави.

Нагадаємо, 11 червня під час робочої поїздки в Донецьку область Президент України Петро Порошенко заявив, що найближчим часом децентралізація буде закладена в Конституцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: