Чиновники стають героями АТО, сфотографувавшись біля танка зі зброєю – експерт

Читать на русском
Валентин Гладкихполітичний експерт

Найгірше те, що за наявної системи в Україні всі чиновники можуть отримати статус учасника бойових дій, бо вони героїчно їздять фотографуватися на тлі танків.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт аналітичної групи «Левіафан» Валентин Гладких, аналізуючи інформацію про те, що в уряді планують спростити умови отримання статусу учасника бойових дій для військовослужбовців, що беруть участь в антитерористичній операції.

«Коли держава не спроможна забезпечити нормальну прийнятну компенсацію людям, які жертвують сьогодні на фронті своїм життям заради мирного неба, тоді вона починає роздавати якісь статуси. Саме поняття статуту прийшло з феодалізму й дуже дивно, чому воно досі існує в суспільстві, яке претендує бути ринковим та капіталістичним. Сам по собі статус мало кого цікавить. Більше потрібні ті пільги, які дає той чи інший статус. Всі ці пільги були, є та будуть лишатися джерелом корупції», – розповідає експерт.

За його словами, вже є статистичні дані, згідно з якими левову частку всіх соціальних виплат отримує абсолютна меншість людей. Наприклад, в Україні Володимир Литвин – найвідомиший учасник бойових дій, який свого часу на 3 дні злітав у відрядження на Балкани до українського батальйону і повернувся вже зі статусом учасника бойових дій.

«Треба сформувати таку систему, яка унеможливить героїзацію таких персонажів, як Володимир Литвин. За наявності такого підходу, як зараз, не виключено, що у нас скоро всі чиновники отримають статус учасника бойових дій, бо вони героїчно їздять фотографуватися на тлі танків з автоматами. Спрощуючи процедуру отримання статусу учасника АТО, потрібно не спростити її так, щоб у нас весь Кабмін не виявився зі статусом учасника АТО», – пояснює Валентин Гладких.

Петро ПорошенкоНародний депутат України

Зазначимо, що ще минулого року, будучи кандидатом в президенти, Петро Порошенко пообіцяв, що солдати української армії, які беруть участь у бойових діях, отримуватимуть 1000 грн на день вже з 26 травня 2014 року. Однак йому не вдалося дотримати слова.

Уже будучи Президентом, Порошенко запевнив, що кожен військовий, який знаходиться в зоні АТО, отримає статус учасника бойових дій. Наразі у Президента країни ще є час, аби виконати обіцяне.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: