Сценарій утворення Одеської народної республіки можливий – експерт

Читать на русском
В'ячеслав Білоусвійськовий спеціаліст

Абсолютно виключати варіант створення Одеської народної республіки не варто, але якщо оцінювати стан речей реально, цього не станеться, тому що РФ стане ізольованою від усього світу.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий експерт, полковник запасу, колишній голова Спілки офіцерів України В'ячеслав Білоус, аналізуючи заяву Президента України про те, що Росія може почати воювати проти України іншими методами.

«Сценарій розколу України зсередини та варіант утворення Одеської народної республіки, так само, як і Херсонської та Харківської, може бути й гарантовано виключати цього, звісно, не варто, але якщо реально оцінювати ситуацію, то це навряд чи можливо. Це програшна ситуація, тому що Росія вже не має таких сильних позицій і ресурсів для цього не вистачить», – вважає військовий.

За його словами, якби Росія хотіла утворення інших так званих «народних республік» в Україні, вона робила б це від самого початку. Зараз ситуація змінилася. І змінилась на краще для України.

«Однак Росія продовжить постійну підтримку війни на Донбасі – провокаціями, незгасаючим конфліктом та створенням посилу для зовнішнього світу, що Україна не може контролювати могутній вплив Росії та забезпечити стабільність всередині своєї країни. Головною ж причиною того, чому інших «народних республік» та взяття суходільного коридору до Криму не вбачається можливим, є те, що в такому разі Росія стане ізольованою від усього світу країною», – пояснює експерт.

Зазначимо, що Президент України Петро Порошенко впевнений, що після того, як гібридна війна на сході України не принесла Кремлю бажаного результату, росіяни вдадуться до іншої тактики – підривання стабільності всередині нашої країни.

Нагадаємо, в Європарламенті застерігають про створення сухопутного кордону через територію України, що поєднуватиме РФ та Крим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: