Яценюк: економіка відчує результат урядових реформ у 2016 році

Читать на русском
Прем'єр-міністр сподівається, що якщо започатковані Кабміном реформи йтимуть у запланованому темпі, то українська економіка відчує результати від них уже наступного року.
Фото: korrespondent.net

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк прогнозує ріст вітчизняної економіки у 2016 році.

Принаймні на такий результат слід сподіватися, якщо започатковані Кабміном реформи будуть проходити із запланованими темпами, заявив голова уряду, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

Завершуючи свою робочу поїздку до США, прем'єр розповів, що основні зусилля потрібно направити на реформування енергетичного, аграрного секторів, здійснення податкової реформи й боротьбу з корупцією.

«Простого рецепту не існує і швидкого рішення немає. Але сподіваюся, що якщо все буде йти за тим планом, який ми бачимо, 2016 повинен бути першим роком економічного зростання», – заявив Яценюк.

Прем'єр також розповів, що намагатиметься залучити максимальну кількість інвесторів та американських коштів для розвитку економіки. «Наше завдання – залучити максимальну кількість інвесторів і американські гроші для розвитку української економіки, щоб створювати робочі місця, відновити економічне зростання в Україні», – пояснив Яценюк.

Нагадаємо, раніше про поновлення росту ВВП говорила міністр фінансів Наталія Яресько. За її словами, у 2016 році він складе 2%, а до 2020-го – зросте до 4%. «2016 стане першим роком економічного зростання», – сказала тоді Яресько.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: