В наступному році реальне зростання ВВП складе 2% – Яресько

Читать на русском

Міністр фінансів України Наталія Яресько під час проведення онлайн презентації для інвесторів повідомила, що зростання економіки України почнеться вже в 2016 році, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Так, за її словами, до 2020 року зростання економіки України становитиме 4%.

«2016 стане першим роком економічного зростання», – сказала міністр.

За інформацією Яресько, МВФ має прогноз у 2016-2020 роках щодо економічного зростання країни. Так, у 2016 році зростання реального ВВП становитиме 2%, а в 2020 збільшиться до 4%.

Крім того, прогнозується, що дефлятор ВВП з 2017 року буде однорозрядним. На думку МВФ, він становитиме в 2017 році 9%, а в 2020 – 6%.

Що ж стосується курсу гривні до долара, то за словами міністра фінансів, він буде знаходитися в дуже тісних рамках.

«За період дії програми відносно стабільним буде курс гривні 22-23,8», – зазначила Наталія Яресько.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд схвалив програму кредитування економіки України загальним обсягом $ 17,5 млрд терміном на чотири роки. Як підкреслюється в повідомленні Фонду, нова програма дозволить збалансувати платіжний баланс, надасть більший обсяг фінансування на кращих і більш гнучких умовах для України.

Перший транш МВФ, який Україна отримала вже сьогодні, склав 5 млрд доларів. Як повідомила міністр фінансів Наталія Яресько, 2,2 млрд доларів підуть в резерви Нацбанку для їх стабілізації, а 2,8 млрд доларів підуть на виконання зобов'язань уряду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: