Ліквідувати наслідки пожежі під Києвом буде спеціальна урядова комісія

Читать на русском
Кабінет міністрів на екстреному засіданні утворив урядову комісію з ліквідації наслідків пожежі на базі нафтопродуктів під Києвом.

Кабінет міністрів України створив спеціальну урядову комісію з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася внаслідок пожежі на базі нафтопродуктів під Києвом під керівництвом голови ДСНС Миколи Чечоткіна.

Таке рішення було прийняте на екстреному засіданні уряду у вівторок, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Громадське».

Комісія має встановити причини масштабної пожежі та надати свої висновки Кабінету міністрів до 30 червня.

Разом з тим, як повідомив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов, проти власників нафтобаз під Васильковом уже порушене кримінальне провадження через незаконне розміщення баз нафтопродуктів у критичній близькості до військової частини. Відстань від місця пожежі до частини ЗСУ – близько 500 м.

Крім того, уряд вимагає від Міністерства економрозвитку розробити терміновий проект акту щодо виділення з резервного фонду коштів для надання допомоги родинам загиблих та потерпілих внаслідок надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, резервуари з пальним компанії «БРСМ-Нафта» зайнялися о 17:30 8 червня. Вранці 8 червня внаслідок серії потужних вибухів загинув один працівник нафтобази, постраждали щонайменше 6 пожежників, доля ще 3 рятувальників невідома.

Эксклюзив Обозреватель + ВідсічРоман Подюк

Попередніх причин займання озвучують декілька: від порушення правид безпеки до навмисного підпалу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: