В ДНР і ЛНР уже називають себе «невід'ємною частиною України»

Читать на русском
Лідери самопроголошених республік представили Києву свої пропозиції змін до законодавства України, що передбачають визнання територій «республік» невід'ємною частиною країни.
Фото: Дзеркало тижня

В самопроголошених Донецькій і Луганській народних республіках запропонували нові зміни в закон «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», що передбачають визначення окупованих територій Донбасу «невід'ємною складовою частиною України».

При цьому, лідери так званих республік вимагають залишити за собою посади керівників територій ДНР і ЛНР, а особливий статус населених пунктів, що знаходяться під їх контролем, закріпити окремим законом України, передає «Слово і Діло».

«Окремі райони з особливим статусом (або їх асоціації) є невід'ємною складовою частиною України і в межах повноважень, визначених Конституцією, окремими законами України, а також угодами щодо розмежування повноважень між цими районами, їх асоціаціями та Кабінетом міністрів України, міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади України, самостійно вирішують питання, віднесені до їх відання», – йдеться в тексті складених представниками «республік» змін до законодавства.

Серед своїх повноважень «керівництво» ДНР і ЛНР бажає залишити розпорядження природними ресурсами, веденням бізнесу, питаннями культури і мови, а також можливість створювати «народну міліцію».

Нагадаємо, як вчора повідомляло «Слово і Діло», за інформацією міністра оборони України Степана Полторака, на сході України знаходяться понад 42 тис. особового складу незаконних збройних формувань і російських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: