Російським військово-морським силам бракує українських двигунів

Читать на русском
Україна в односторонньому порядку розірвала контракт з російською Об'єднаною суднобудівною корпорацією, через що росіяни залишились без двигунів для військових фрегатів.

Російська Об'єднана суднобудівна корпорація через суд вимагатиме в України поставок передбачених контрактом газотурбінних двигунів для своїх військових фрегатів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РІАНовини».

«Як відомо, політичне керівництво України в односторонньому порядку припинило будь-які відносини у сфері ВТС і припинило відвантаження продукції на адресу російських підприємств. ОСК має намір вимагати від української сторони виконання вже оплачених контрактів на поставку ВМД в судовому порядку», – йдеться у повідомленні корпорації.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє модернізувати вітчизняний військовий флотСказано 23 жовтня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

В Росії рішення України про припинення військової співпраці з РФ назвали «недобросовісними діями окремої держави», що викликали нестачу газотурбінних двигунів українського виробництва, котрі використовуються на кількох видах російських фрегатів.

Нагадаємо, 21 травня Верховна Рада розірвала ряд міжнародних угод із Російською Федерацією – зокрема, і угоду про співпрацю у військовій галузі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: