Експерт: обстріл Мар'їнки – спроба принизити Порошенка у зв'язку з роком при владі

Читать на русском
Олександр Федутаексперт - міжнародник МІАУ "Росія - Україна"

Не варто думати, що питання важливі для України так само важливі й для інших.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор дослідницьких програм Міжнародного інформаційно-аналітичного центру «Росія-Україна» Олександр Федута, аналізуючи майбутній саміт «Великої сімки».

«Перш за все варто сказати, що обстріл Мар'їнки – це не спроба довести Заходу перед зустріччю «Великої сімки», що РФ – могутня держава, бо тоді треба було не по Мар'їнці стріляти. Це спосіб принизити Порошенка в контексті року при владі. Другий важливий момент: українське питання на порядку денному під час саміту «Великої сімки» стояти не буде. США не будуть втручатися у конфлікт до тих пір, поки ЄС не вичерпала всі можливості. Буде піднято питання продовження санкцій стосовно Росії, але вони пов'язані не лише з українським питанням і війною на Донбасі. Зараз все більше зростає протистояння між Заходом і Росією», – розповідає Федута.

За його словами, зараз стоїть принципове питання в розподілі сил у світовому співтоваристві, тому що РФ переоцінила свої можливості.

«Питання про виділення додаткової допомоги Україні і тим більше зброї підніматися не буде. Не варто думати, що якщо у нас є питання, які для нас важливі, вони так само важливі й для інших. Такого не буде», – пояснив експерт.

Нагадаємо, саміт лідерів країн «Великої сімки», відбудеться в Німеччині 7-8 червня. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що Київ очікує від лідерів країн «Великої сімки» дуже сконцентрованої солідарності щодо України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: