Москаль заявив, що «ЛНР» почала комунальну війну і повністю перекрив їм воду

Читать на русском
Очільник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль розпорядився повністю перекрити подачу води на окуповану територію.

Очільник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль розпорядився повністю перекрити подачу води на окуповану територію.

Про це повідомила пресс-служба губернатора Луганщини, передає «Слово і Діло».

Як пояснив сам Москаль, з учорашнього дня в Станиці Луганській та восьми прилеглих селах немає світла. Причина тому – перебита обстрілами головна лінія електропередач, яка раніше забезпечувала район світлом. «Резервна ЛЕП пошкоджена на окупованій території, однак бойовики не допускають туди ремонтників. Аварійні бригади вже кілька разів намагалися добратися до місця пошкоджень — безрезультатно», – розказав Москаль.

За його словами, протягом останніх двох тижнів терористи, обстрілюючи українські села, у трьох місцях пошкодили водопровід, який подає воду на окуповану ними ж територію.

«Я попередив тоді, що воду знову подадуть тільки після того, як самозванці з «ЛНР» своїми силами й за свої кошти усунуть пошкодження... Однак замість того, щоб ремонтувати водопровід, «ЛНР» відключило Станиці світло. Проти нас почали комунальну війну, і в мене не залишається іншого виходу, ніж повністю перекрити подачу води на окуповану територію. Сьогодні з 9 години ранку це розпорядження виконане», – заявив Москаль.

Водночас очільник Луганщини зазначив, що водопостачання буде відновлення тільки після того, як у Станиці Луганській знову з’явиться світло з гарантіями його стабільної подачі. «Будемо діяти за принципом Остапа Бендера – увечері світло, вранці вода», – резюмував Москаль.

Нагадаємо, раніше голова Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль повідомив, що за рік збитки комунальних підприємств водоканалу за воду, що постачається з Луганської області в так звану «ЛНР», склали вже майже 360 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: