«ЛНР» заборгувала Москалю 360 млн гривень за воду

Читать на русском
За рік збитки комунальних підприємств водоканалу за воду, що постачається з Луганської області в так звану «ЛНР», склали вже майже 360 млн грн

За рік збитки комунальних підприємств водоканалу за воду, що постачається з Луганської області в так звану «ЛНР», склали вже майже 360 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації в Facebook, інформує «Слово і Діло».

У ЛОВЦА пояснили, що переважна більшість джерел водопостачання Луганської області залишилися на контрольованій Україною території, а 90% видобутої в регіоні води постачається на окуповані території.

«Перекрити воду в так звану ЛНР – значить спричинити там гуманітарну катастрофу. Водночас жодної копійки за спожиту на окупованих територіях воду Україна не отримує», – констатують в адміністрації.

За рік збитки комунальних підприємств водоканалу, створеного замість «Луганськводи» (яка відмовилася переїхати на контрольовану Україною територію) склали майже 360 млн гривень.

Оскільки оплата за послуги з водопостачання споживачами самопроголошеної «ЛНР» не врегульована на законодавчому рівні, керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль звернувся до уряду з проханням розробити механізм компенсації підприємствам водоканалу води, що постачається на окуповані території, сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: