Адвокати Фірташа підтвердили, що олігарх підтримував Кличка на виборах президента

Читать на русском
Запит США на екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа пов'язаний з його значною геополітичної роллю на ринку газу, титану, вибору Україною проєвропейського чи проросійського шляху розвитку, а також підтримкою Януковича і Кличка.

Запит США на екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа пов'язаний з його значною геополітичної роллю на ринку газу, титану, вибору Україною проєвропейського чи проросійського шляху розвитку, а також підтримкою провідних українських політиків.

Про це сьогодні, 30 квітня, на суді у Відні заявили адвокати українського олігарха, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За їх словами, після втечі Віктора Януковича в лютому 2014 року Фірташ підтримував Віталія Кличка як кандидата в президенти, а США зробили ставку на Арсенія Яценюка та Юлію Тимошенко. Саме тому запит на екстрадицію був поданий 26 лютого, коли Україна також остаточно визначалася з вектором свого розвитку, переконані адвокати олігарха.

Як відомо, сьогодні земельний суд Відня у кримінальних справах розглядає питання про екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа в Сполучені Штати Америки. Очікується, що рішення про екстрадицію буде винесено сьогодні ж.

Нагадаємо, про затримання Фірташа в Австрії стало відомо в березні минулого року. Зокрема, українського олігарха затримали за ордером Федерального бюро розслідувань США, йому інкримінують створення злочинного угруповання та хабарництво.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: