Ляшко послав Тимошенко до Путіна розірвати горезвісний газовий контракт

Читать на русском
Лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко запропонував Юлії Тимошенко, під час прем'єрства якої був підписаний всім відомий газовий контракт з Росією, поїхати в Москву і розірвати дану угоду.

Лідер «Радикальної партії», народний депутат Олег Ляшко запропонував Юлії Тимошенко, за прем’єрства якої був підписаний усім відомий газовий контракт з Росією, поїхати у Москву і розірвати дані угоди.

Про це він заявив під час виступу з трибуни Верховної Ради, коментуючи словесну перепалку між прем’єром Арсенієм Яценюком і Юлією Тимошенко, передає «Слово і Діло».

За словами Ляшка, навіть враховуючи сьогоднішню ціну російського газу для України (190 дол. за тис. куб. м), не варто забувати, що ще кілька років тому держава купувала блакитне паливо з Росії по 500 доларів за тис. куб. м, переплачуючи мільярди за горезвісним газовим контрактом.

«Я хочу зараз попросити Юлію Володимирівну Тимошенко взяти Арсенія Петровича Яценюка, поїхати до свого друга Путіна і розірвати газовий контракт без Стокгольмського арбітражу, оскільки у Стокгольмському арбітражі ми будемо судитись (з Росією) по 10 років, а газовий контракт продовжує діяти», – заявив головний «радикал» країни.

«Арсеній, Юлю за ручку, і разом у Москву, і розривайте газовий контракт! І верніть 30 мільярдів доларів, переплачених Україною, до Державного бюджету», – резюмував Ляшко.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк пообіцяв, що Україна не відкликатиме позов до Стокгольмського арбітражу щодо «Газпрому»Сказано 23 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Словесний конфлікт між нинішнім і колишнім прем'єрами України Арсенієм Яценюком і Юлією Тимошенко виник після заяви чинного глави Кабміну про те, що Україна зараз намагається відсудити у «Газпрому» 16 млрд дол. у Стокгольмському арбітражі через несправедливі умови газового контракту.

У свою чергу, Юлія Володимирівна, під час прем'єрства якої і був підписаний відповідний газовий договір з Росією, заявила, що підписаний у 2009 році контракт між «Нафтогазом» і «Газпромом» є якісним, тому його скасовувати не потрібно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: