«Кишенькові» судді в Україні будуть служити будь-якій владі – спеціаліст

Читать на русском
Юрій Мартиненко

Незважаючи на Революцію Гідності, одіозні судді залишаються на своїх посадах і важко повірити, що навіть через п'ять років в Україні буде справедливе судочинство.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів Заслужений юрист України Юрій Мартиненко, аналізуючи судовий устрій в Україні та призначення одіозних суддів – Ірини Юхно та Олексія Рудюка.

«Подібні призначення підтверджують той факт, що це судді, які працювали й продовжують працювати на догоду посадових осіб, керівників держави. Це судді, які зрозуміли, що набагато краще й вигідніше приймати політичні рішення на догоду правлячої верхівки, ніж дотриматися закону та бути звільненим з посади. Причина в наступному: якщо суддя буде дотримуватись закону, він буде небажаним для будь-якої влади», – розповідає спеціаліст.

За його словами, справедливий суд на сьогоднішній день в країні неможливий, тому що всі судді, призначені раніше, до Революції Гідності, залишаються на своїх посадах. Важко повірити, що навіть у найближчі п'ять років у країні буде справедливий суд.

«На місцях залишаються судді, які розганяли Майдан, які незаконно засуджували активістів. Судді Апеляційного суду також продовжують залишатись на своїх посадах, тому що вони влаштовують будь-яку владу. Це «кишенькові» судді, які служили всім і будуть служити наступним», – вважає Юрій Мартиненко.

Нагадаємо, депутат від «Блоку Петра Порошенка» Світлана Заліщук вимагає скасувати призначення на довічні посади двох суддів, причетних до переслідування активістів Євромайдану – Ірини Юхно та Олексія Рудюка

За деякими даними, Юхно заборонила нікопольській організації ВО «Свобода» розміщувати намети у Нікополі у розпал подій на Євромайдані, а Рудюк відбирав у активістів Автомайдану права через автопробіг до Межигір'я, а також ще в квітні 2013 року заарештував голову київської організації партії «Демократичний альянс» Максима Панова за пікет біля Межигір'я.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: