Яценюк про перспективи страхової медицини: в Україні буде «Квіташвілі Care»

Читать на русском
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк переконаний, що в Україні слід розпочати програму-аналог американської програми «Obama Care».

Україна повинна рухатися в напрямку запровадження страхової медицини – особливо із урахуванням тих викликів, які постали перед нею через війну та затяжну економічну кризу, вважає прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

В нашій країні повинна стартувати програма-аналог американської «Obama Care», сказав голова уряду на засіданні колегії Міністерства охорони здоров'я, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Значна частина людей сьогодні в країні після складних викликів... після війни, що розпочата в країні, після економічної кризи, яка тягнеться з 2008 року і зараз лише посилена війною і російською агресією... які не можуть собі дозволити оплатити медичні послуги. Що це означає? Це означає, що ми повинні з вами рухатися до державної страхової медицини», – заявив Яценюк.

«До речі, в США президент протягом останніх двох термінів просуває так звану «Obama Care»... Я сподіваюся, що у нас буде «Квіташвілі Care», – продовжив прем'єр, пояснивши, що у США страховкою не забезпечені приблизно 30 млн громадян (які через це не можуть навіть скористатися послугами «швидкої»), і саме на них направлена президентська програма. В Україні ж медичною страховкою не покриті 99% жителів.

Крім того, голова уряду наголосив на важливості введення медичних протоколів, які передбачатимуть те, від чого саме і як ефективно лікують пацієнта, а також те, наскільки ефективно це робиться. «Медичний протокол, який має передбачати, як ви і що ви лікуєте, і основне для мене як для прем'єр-міністра... – ефективність цього лікування і ціна цього лікування», – пояснив Яценюк.

Нагадаємо, наприкінці січня міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі заявив, що примусового медичного страхування в Україні не буде. Страховим полісом будуть користуватися ті, хто може собі його дозволити, про інших подбає держава.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: