«Конкурс» на чесність для Квіташвілі: чи не перетворяться пошуки глави Держлікслужби на чергову «показуху»?

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я України оголосило відкритий конкурс на посаду голови Державної служби України з лікарських засобів. Ініціатива – чудова, от тільки, виходячи з останніх подій в українській владі, виникають деякі питання до проведення таких конкурсів

Міністерство охорони здоров'я України оголосило відкритий конкурс на посаду голови Державної служби України з лікарських засобів. Про це сьогодні повідомили у прес-службі відомства.

Ініціатива – чудова, особливо враховуючи асоціативний ряд, який виникає у більшості українців при думці про нинішній стан галузі: завищені ціни на імпортні ліки, засилля контрафактної продукції на ринку і тендери, що змушують сумніватися у їх прозорості, – пише «Слово і Діло».

От тільки, виходячи з останніх подій в українській владі, виникають деякі питання до таких конкурсів.

Вибір голови ДФС чомусь зовсім не здивував, а лише змусив засумніватися у його прозорості. Про це ми писали ось тут.

Експерти, яким ми довіряємо, побачили схожість останніх призначень з приходом молодої команди Януковича.

А спостерігаючи за прозорими призначеннями в Міністерстві інфраструктури, ми ще раз переконалися: не те що призначити ефективне керівництво, але навіть провести відповідні конкурси, чиновникам виявилося не до снаги.

Система народного контролю «Слово і Діло» нагадує: 24 березня 2015 міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі обіцяв, що призначення на ключові посади буде відбуватися відкрито.

Ми відстежимо дану обіцянку, а поки – дивуємося: де Ви, панове-реформатори, візьмете нові обличчя, якщо згідно з вимогами МОЗ, претендент повинен мати стаж і досвід роботи за фахом та на керівних посадах не менше 10 років? Це нагадує історію з призначенням глави Національного Антикорупційного Бюро. Пам'ятаєте, голова конкурсної комісії Рефат Чубаров говорив, що директором НАБ не могла стати людина, не причетна до режиму Януковича?

Про підсумки конкурсу ми обов'язково запитаємо. Обіцяємо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: