Україна відновлює свої позиції на міжнародних ринках озброєнь – Турчинов

Читать на русском
Секретар Ради національної безпеки і оборони України заявив, що Україна ніколи не буде поставляти складові до зброї агресора, якою він збирається вбивати українців.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що Україна ніколи не буде поставляти складові до зброї агресора, якою він збирається вбивати українців.

Про це повідомила прес-служба РНБО, передає «Слово і Діло».

За словами Турчинова, військово-політичне керівництво Росії та її спецслужби системно працювали на знищення військового потенціалу нашої країни. «Наші підприємства ОПК доводили до банкрутства, знищувались Збройні cили та оборонний потенціал країни. Агресія Російської Федерації мала стати фінальним акордом в їх планах на шляху знищення незалежності нашої країни», – наголосив секретар РНБО.

Він також зазначив, що на цьому фоні заяви Путіна про те, що український ОПК втратить свої позиції через припинення взаємодії з Росією «дивують своїм блюзнірством та неадекватністю».

Турчинов підкреслив, що незважаючи на всі складнощі, з якими сьогодні стикається наша держава, «ми працюємо над відновленням оборонно-промислового комплексу».

«Сьогодні ті підприємства, що багато років поспіль простоювали без замовлень, працюють у декілька змін. Україна відновлює свої позиції і на міжнародних ринках озброєнь, і все робить для того, щоб незважаючи на протидію Росії, забезпечити надійною сучасною та якісною зброєю наші Збройні сили», - запевнив він.

Як відомо, ще в листопаді минулого року Міністерство оборони збільшило кількість замовлень Харківському бронетанковому заводу ім. Малишева на ремонт та виробництво військової техніки. Крім того, Державний концерн «Укроборонпром» планує забезпечити виконання вимоги Президента щодо відновлення вітчизняного військово-морського флоту на потужностях промислових підприємств Херсонської та Миколаївської областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: