Третина оборонного бюджету складе розвиток озброєнь

Читать на русском

У 2015 році Міністерство оборони України направить 14 млрд гривень на розвиток озброєнь.

Про це повідомила прес-секретар міністра оборони Вікторія Кушнір на брифінгу у вівторок в Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«У 2015 році, відповідно до показників Держбюджету, Міністерство оборони направить на розвиток озброєнь 14 млрд грн. Це становить майже третину оборонного бюджету», – заявила вона.

А також додала, що в порівнянні з 2014 роком, фінансування озброєння збільшується на 10 млрд – з 3,9 млрд грн освоєних у минулому році до 14 млрд в 2015 році.

За її словами, така необхідність збільшення фінансування розвитку озброєнь пов'язана з військово-політичною ситуацією навколо України та незадовільним станом окремих зразків зброї та військової техніки ЗСУ, якій вже більше 30 років.

Вікторія Кушнір наголосила, що відомство ініціювало внесення змін до закону про державне оборонне замовлення щодо спрощення порядку замовлення та скорочення термінів його формування.

«Згідно з показниками державного оборонного замовлення на 2015 рік, у ЗСУ надійде понад 500 основних зразків озброєнь і військової техніки, понад 300 тисяч одиниць засобів ураження і понад 3,5 тис. інших зразків озброєнь і військової техніки», – сказала прес-секретар міністра оборони.

Нагадаємо, бюджет оборонного відомства на 2015 рік становить 44,6 млрд грн.

Зазначимо, раніше «Слово і Діло» проаналізувало кількість знищеної противником техніки ЗСУ в ході війни на сході України протягом 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: