Місцеву владу на виборах 2015 оберуть лише на 2 роки

Читать на русском
Місцеві вибори можуть стати проміжними, а нові повноваження місцева влада отримає тільки після наступних виборів, але рішення з приводу урізання каденції ще не прийнято

При розробці змін до Конституції України Конституційною комісією опрацьовується схема, згідно з якою майбутні місцеві вибори восени 2015 року будуть проміжними.

Про це повідомляє у своїй статті Сергій Рахманін, пише «Слово і Діло» з посиланням на «DT.UA».

«Конституційно узаконена децентралізація набуде юридичної сили не раніше осені (у кращому разі). Відповідні зміни Основного закону викличуть необхідність уточнення законодавчої бази, що також потребує часу. Тому обговорюється варіант, згідно з яким термін повноважень місцевих органів влади, а також міських, сільських та селищних голів, обраних у жовтні 2015-го, становитиме лише два роки. Норму про проведення позачергових місцевих виборів (переможці яких і зможуть повноцінно розпоряджатися новими повноваженнями) пропонують внести до перехідних положень оновлюваної Конституції. І новий виборчий закон (якщо не встигнуть тепер) до 2017-го приймуть точно», – йдеться у статті.

Але рішення з приводу урізання каденції ще не прийнято. Тим більше, що існують деякі правові нюанси, зазначає автор.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: