Яценюк все ще сподівається на миротворців ООН та ЄС

Читать на русском
Кабінет міністрів просить Раду внести зміни до законодавства про допуск в Україну миротворчих місій під егідою ООН та ЄС.

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді усунути законодавчі перепони для допуску в Україну миротворчих місій Організації Об'єднаних Націй та Європейського Союзу.

Про це на засіданні уряду 20 травня заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, пише «Слово і Діло» з посиланням «Інтерфакс-Україна».

«Уряд просить парламент розглянути і дати можливість допускати іноземні військові підрозділи в тому випадку, коли такі іноземні підрозділи здійснюють операції з підтримки миру і безпеки на підставі рішень ООН або ЄС», – зазначив Яценюк.

Він також нагадав, що Глава держави та РНБО вже виступили з пропозицією запросити в Україну міжнародні миротворчі контингенти для врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях.

Прем'єр наголосив, що вимагатиме у Порошенка внести цей документ на розгляд ВР як невідкладний.

Нагадаємо, 14 березня в інтерв'ю одному з центральних телеканалів Президент заявив, що у разі ескалації конфлікту на Сході, Україна може розраховувати на світову підтримку, уточнивши, що ОБСЄ вочевидь не здатна забезпечити виконання мирних домовленостей.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: