В Україні все-таки з'являться миротворці ООН

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко запевняє, що в разі ескалації конфлікту Україна може розраховувати на світову підтримку.

Про це він розповів в інтерв’ю телеканалу 1+1, повідомляє «Слово і Діло».

«Якщо буде розпочато новий виток агресії проти України, я можу впевнено стверджувати, що ми негайно отримуємо летальну зброю, негайно отримуємо нову хвилю санкцій (проти Росії – ред.)», – наголосив Порошенко.

За його інформацією, Україна уклала договори про постачання зброї, в тому числі летальної, з 11 європейськими країнами. Також Президент розповів про рішення Барака Обами, на яке Україна чекала півроку.

«Президент США підписав рішення щодо постачання нам оборонної зброї. Ми отримуємо бронетехніку, тактичні безпілотні літальні апарати, контрбатарейні станції, які значно підвищують ефективність нашої артилерії. Це саме те, що нам потрібно», – повідомив Порошенко.

За його словами, як тільки агресор порушить Мінські угоди, Україна одразу ж отримає всі засоби для різкого підвищення обороноздатності.

Що ж стосується забезпечення спостереження лінії зіткнення, то, як повідомив Президент, мир на Донбасі забезпечуватимуть миротворці ООН, тому що на деяких ділянках лінії зіткнення ОБСЄ фізично не здатна виконувати свою спостережну функцію.

«Ми отримуємо відповідь: «Дорогі мої, ми не поїдемо туди, там є небезпека для життя», – цитує представників ОБСЄ глава держави.

«Ми робимо це для того, щоби ми чітко сказали: Україна прагне і хоче миру. Миротворці мають бути розташовані як на лінії зіткнення, так і вздовж кордону», – пояснив Петро Порошенко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: