На допомогу військовим на Донбас вирушать ще 3 тис. прикордонників

Читать на русском

Державна прикордонна служба проведе набір 3 тисяч співробітників для відправки в зону антитерористичної операції.

Нові працівники пройдуть спеціальне навчання і будуть здатні займатися не лише контрольно-пропускними операціями, але й виконувати бойові завдання, розповіли «Слову і Ділу» в Держприкордонслужбі.

«Збільшення чисельності Державної прикордонної служби було проведено з метою нарощення зусиль у зоні антитерористичної операції, а також посилення оперативного впливу на ситуацію», – пояснив помічник голови прикордонної служби Олег Слободян. «За рахунок цього резерву особового складу будуть створені та підготовлені бойові мобільні підрозділи, які здатні самостійно виконувати бойові завдання в зоні антитерористичної операції. І якщо буде потрібно – й на інших ділянках», – додав він.

Верховну Раду просили збільшити чисельність працівників Служби для того, щоб підсилити оперативну й військову складову відомства. «До загострення військово-політичної ситуації ми реформувалися як правоохоронний орган, зараз нам потрібно вирішувати низку інших задач, у тому числі щодо оборони нашої країни», – пояснив Слободян.

Усі набрані співробітники пройдуть посилену військову підготовку та будуть підготовані до виконання конкретних бойових завдань. «Тобто, це не лише здійснення пропускних операцій та контроль за переміщенням товарів, осіб і вантажів, але, якщо буде необхідно, проведення контрдиверсійних заходів, оборона визначених ділянок і відбиття атак противника», – уточнив представник відомства.

За статусом та рівнем заробітної плати усі прикордонники в зоні АТО будуть прирівняні до військових, як того вимагає українське законодавство. «Вони будуть отримувати так само, як і інші військовослужбовці, які несуть службу в зоні антитерористичної операції», – пообіцяв Слободян.

Нагадаємо, сьогодні депутати парламенту підтримали збільшення чисельності Державної прикордонної служби України та створення резерву у 3 тисячі працівників.

Додамо також, що наприкінці листопада 2014 року голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко пообіцяв модернізувати охорону українського кордону, а глава уряду Арсеній Яценюк у лютому запевнив, що уряд затвердить нову редакцію проекту облаштування кордону «Європейський вал».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: