The Wall Street Journal: США «зливають» Україну Путіну заради інтересів на Близькому Сході

Читать на русском
Американські журналісти впевнені, що вчорашній візит держсекретаря Джона Керрі в російський Сочі означатиме неминучі поступки Вашингтона Москві в питанні України.

Візит Джона Кері до резиденції Володимира Путіна в Сочі може стати ознакою того, що США шукають примирення з Росією в питанні України, яка ризикує стати розмінною монетою в питанні стосунків двох країн на Близькому Сході.

Це у свою чергу може дати сигнал країнам ЄС, що санкції проти РФ можна зняти, переконані журналісти видання The Wall Street Journal, передає «Слово і Діло».

Принаймні про це свідчать міркування Керрі після 8-годинних переговорів з російським президентом. «Санкції США і ЄС можна буде почати згортати, якщо Росія виконає умови Мінських домовленостей», – цитує держсекретаря США The Wall Street Journal. А отже – Путін може отримати винагороду у вигляді скасування економічних санкцій, просто пообіцявши дотримуватись домовленостей, які він порушив уже в момент їх підписання. Ну а про те, щоб вимагати у росіян піти з Криму, очевидно наразі немає навіть мови, роблять висновок журналісти.

У виданні нагадують, що в адміністрації американського президента останнім часом лояльно ставляться до поставок росіянами зенітно-ракетних комплексів С-300 в Іран взамін на продовження співпраці з РФ на ядерних переговорах по цій країні. США готові на щедрі поступки заради своїх інтересів на Близькому Сході, тож Україна та Іран можуть бути ланками одного ланцюга, переконані американські журналісти.

«А що стосується Путіна, він виніс урок про те, що йому можна хапати все, що захочеться. Потім потрібно вичекати, перетерпівши підроблене обурення і санкції, і закріплювати досягнутий успіх в обмін на обіцянки про мир», – констатують у виданні.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко прибув з візитом до Німеччини. Аналітики скептично оцінюють його шанси здобути нові поступки для України чи жорсткіші санкції для росіян. Та й сам Глава держави в інтерв'ю місцевому телеканалу визнав, що на Донбасі насправді триває «псевдоперемир'я».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: