Яценюк називає звинувачення у відсутності реформ брехнею – Le Monde

Читать на русском
Результатів у найближчому майбутньому Яценюк уже не прогнозує. «Наше завдання – закласти основи. Наступний уряд матиме користь від того, що ми робимо», – заявив прем'єр.

«Ті, хто намагається знайти привід, щоб не підтримувати Україну, можуть його придумати. Але це брехня. ЄС визнав офіційно на останньому саміті Україна-ЄС у Києві 27 квітня, що обсяг здійснюваних нами реформ задовільний», – заявив український прем'єр-міністр Арсеній Яценюк кореспонденту Le Monde, пише «Слово і Діло». Зараз глава уряду перебуває в Парижі, де переконує Євросоюз дати Києву ще трохи грошей.

Європейські партнери не поспішають надавати Україні масштабної фінансової допомоги, зазначає видання. І нагадує: перспектив вступу до ЄС Києву не пропонують.   «Ми звільнили торік 10% чиновників, цього року звільнимо ще 20%. Ми заморозили зарплати і пенсії. Ми в шість разів збільшили тарифи на комунальні послуги. Ми взялися децентралізовувати економіку. Водночас ми ввели нові податки для олігархів і почали антимонопольні розслідування щодо деяких з них», – вказав прем'єр.

Результатів у найближчому майбутньому Яценюк уже не прогнозує. «Наше завдання – закласти основи. Наступний уряд матиме користь від того, що ми робимо», – заявив глава уряду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: