Зміна влади в Одесі: від Порошенка вимагають звільнити голову ОДА

Читать на русском

Активісти одеського Євромайдана підготували звернення до Президента Петра Порошенка з вимогою звільнити голову Одеської ОДА Ігоря Палицю.

6 травня виповнився рівно рік з того дня, коли народного депутата України Ігоря Палицю призначили головою Одеської ОДА. Через рік управління областю критика на адресу Палиці стала розповсюдженим явищем в колі політиків, депутатів, експертів і самих одеситів. Активісти одеського Євромайдана підготували звернення до Президента Петра Порошенка з вимогою звільнити голову Одеської ОДА Ігоря Палицю і начальника міліції Ігоря Катеринчука

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Українську правду».

«Враховуючи складну ситуацію в нашому регіоні, ті наслідки до яких може призвести подальше розхитування ситуації в Одесі, вимагаємо від гаранта Конституції звільнити голову Одеської обласної адміністрації І.П. Палицю і главу ОблУМВД в Одеській області І.П. Катеринчука як посадових осіб, які безвідповідально поставилися до своїх обов'язків, проявили недбалість, некомпетентність та бездіяльність, допустили розхитування ситуації в Одесі, поставили під загрозу мир і стабільність на півдні України», – йдеться у зверненні Координаційного центру громадських організацій та активістів одеського Євромайдана.

Також наголошується, що 2 травня на Куликовому Полі при великому скупченні людей, які прийшли вшанувати пам'ять загиблих рік тому людей, «проросійські провокатори проголошували промови сепаратистського змісту, звучали заклики до повалення конституційного ладу і до реваншу проросійських сил в Одесі».

Крім того, активісти вказують на бездіяльність міліції і просять звільнити начальника облУМВС Ігоря Катеринчука

Зазначено, що 9 травня біля могили Невідомого матроса на Алеї Слави зібралися сотні людей, деякі – з червоними прапорами, георгіївськими стрічками і портретами Сталіна, символікою терористичних організацій.

«У всіх перерахованих випадках спостерігалася повна бездіяльність правоохоронних органів, а замість того, щоб відреагувати на протиправні дії сепаратистів, були затримані представники патріотичної громади, які на думку правоохоронців «розхитували ситуацію», – сказано у зверненні.

У свою чергу, керівник Одеської обласної організації Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» Анатолій Бойко також розкритикував роботу глави Одеської області Ігоря Палиці.

«За весь час на посаді глави ОДА Ігор Петрович не доклав жодних зусиль для розвитку області. Все, що він робив, і те, про що він розповідав, що нібито робить – це зусилля з підтримання миру і стабільності в області. Хоча, на моє переконання, без патріотичної позиції частини одеситів це було б в принципі неможливо. В цілому, те, що зараз Одеса українська – заслуга одеситів. З іншого боку, в цьому також зіграла роль не особистість Ігоря Палиці, а те, що він підкріплений Коломойським», – розповідає Бойко.

Нагадаємо, прокуратура Києва проводить розслідування за фактом листування між Палицею і депутатом Ради Віталієм Хомутинніком, в якій обговорювалися корупційні схеми на митниці.

Раніше журналісти сфотографували особисту переписку керівника Одеської області Ігоря Палиці та екс-регіонала Віталія Хомутинніка, на основі якої журналісти зробили висновок, що глава Одеської ОДА Палиця звертався до депутата Віталія Хомутинніка за «консультацією» з митних схем і що в це залучені органи МВС.

Палиця – бізнес-партнер екс-губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського. Одеська область є ключовим регіоном у сфері морських перевезень і перевалки нафти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: