Захід тисне на Росію, як свого часу тиснув на Іран – експерт

Читать на русском
В'ячеслав Білоусвійськовий спеціаліст

У Росії не вистачить ресурсів, щоб у найближчий період здійснити глобальний наступ.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів полковник запасу, колишній голова Спілки офіцерів України В'ячеслав Білоус, аналізуючи ризики нового наступу бойовиків на Маріупольському напрямку найближчим часом.

«Ситуацію з загрозою нового наступу бойовиків на Маріупольському напрямку в найближчий період можна поділити навпіл. Звісно, не можна виключати можливих зіткнень. Проте сьогодні заяви про черговий удар бойовиків – провокація, і насправді ці заяви не мають під собою ґрунту. Це ніщо інше, як тиск з боку Кремля на Європу. Тобто, якщо Захід та Україна не погодяться на умови Росії, які озвучують сепаратисти та російський уряд, ситуація буде напруженою, а погрози триватимуть», – вважає експерт.

На його думку, глобальний наступ не відбудеться, тому що Росія на сьогодні не має потуги для здійснення глибинного удару по українських позиціях.

«Протягом року Росія всіма доступними силами та методами намагається здобути сухопутний коридор до Криму та стратегічні об'єкти, але ресурсів для цього недостатньо. Це шантаж. За допомогою бойовиків, демонстраційних польотів навколо Балтики, ядерних провокаційних заяв росіяни намагаються зменшити тиск Заходу та вплив тих санкцій, яких РФ не уникнути, і вони це розуміють. Зараз Росія переживає такий самий тиск, що й Іран у певний період, коли була дилема присутності ядерної зброї в Ірані», – пояснив спеціаліст.

Нагадаємо, 6 квітня 2015 року Дмитро Тимчук заявив, що бойовики створюють на Маріупольському напрямку потужний «ударний кулак» з декількох десятків одиниць бронетехніки. Президент Петро Порошенко підтвердив цю інформацію та повідомив, що бойовики зараз повертають до буферної зони на Донбасі важку техніку під прикриттям військових тренувань і параду, що має відбутися 9 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: