Росіяни знову пхають носа в угоду між Україною і ЄС: просять відтермінувати ще на рік

Читать на русском
Росія звернулася до ЄС з проханням відкласти до 2017 року введення в дію торговельної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Посол Росії при Європейському союзі Володимир Чижов заявив, що звернувся до ЄС з проханням відкласти до 2017 року введення в дію торговельної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це він заявив у вівторок ввечері на публічному заході в Брюсселі, повідомляє видання EUobserver, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

За словами Чижова, така ідея обговорювалася на експертному рівні у квітні. Він уточнив, що Росія виступає за те, щоб поточна відстрочка вступу угоди в силу була продовжена ще на один рік.

При цьому Чижов уточнив, що його ініціатива була відкинута іншими сторонами. У той же час російський посол не втрачає надії, що з часом ЄС повернеться до цієї ідеї.

«У мене не склалося враження, що це зустріли з ентузіазмом українська делегація та делегація Єврокомісії. Це можна розглядати як вказівку на те, що Україна виконала більшу частину завдань щодо готовності до виконання цієї частини Угоди про асоціацію. Чи це так – дізнаємося до кінця року», – цитує Чижова «Российская газета».

Як відомо, у вересні 2014 року Росія домоглася того, щоб початок дії зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом було відкладено до 1 січня 2016 року. На цей період для України діє режим односторонніх торгових преференцій (українські товари експортуються в ЄС без мит, зворотний імпорт обкладається митом).

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: