Посаду голови Фіскальної служби заздалегідь готували для Насірова – експерт

Читать на русском

Навколо конкурсного процесу в ДФС стільки ж галасу, як і довкола відбору кандидатів на посаду голови НАБ, але в результаті немає навіть уявлення, чим ця служба буде займатись.

Політолог поділився міркуваннями стосовно конкурсного відбору на посаду голови Державної фіскальної служби та шансів усіх кандидатів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів український політолог Володимир Цибулько, аналізуючи конкурсний відбір на посаду голови Фіскальної служби.

«Конкурсна процедура відволікла сили та ресурси для боротьби та від самого початку не була прозорою. Конкурсний відбір не гарантує прозорої та сучасної моделі Фіскальної служби. Дуже зміщені акценти при виборі кандидатів. Багато галасу, привернення уваги, але результат – безглуздий», – розповідає Цибулько.

За його словами, найбільша проблема в тому, що процедура конкурсного відбору в ДФС жодним чином не покращує рівень інвестиційної привабливості країни. Навіть внутрішній інвестор не має шансів почати зараз щось робити.

«Стосовно двох кандидатів-фіналістів, між якими була основна боротьба (Коломієць та Насіров – ред.), то є припущення, що рішення було заздалегідь сформовано персонально для Насірова. Навколо нього сконцентровано більше ресурсів. Проте персоніфікація служби через такий конкурс насправді не дає уявлення, чим ця служба буде займатись. Це призначення за всіма аналогіями нагадує конкурсний процес в Антикорупційному бюро», – аналізує політолог.

Нагадаємо, 23 березня голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус попросив прем'єра Арсенія Яценюка про відставку.

Зазначимо, що з 65 кандидатів на посаду голови ДФС Рада представила на розгляд уряду дві кандидатури. Це Роман Насіров та Андрій Коломієць. Сьогодні стало відомо про те, що Кабінет міністрів зупинив свій вибір на Романі Насірові.

Відомо, що Коломієць є фінансовим директором ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». Насіров – глава податкового комітету Верховної Ради. Крім того, його називають людиною олігарха Ігоря Коломойського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: