Пошукова місія на місці катастрофи MH17 нарешті завершена

Читать на русском
З Харкова до Нідерландів сьогодні відправляють останні 7 тіл пасажирів Boeing 777 Малайзійських авіаліній, що був збитий над територією Донецької області 17 липня 2014 року.
Twitter: @StudMedia

Сьогодні з харківського міжнародного аеропорту до голландського Ейндховена будуть відправлені тіла останніх 7 жертв авіакатастрофи рейсу MH17, збитого над територією Донецької області 17 липня 2014 року.

До Харкова на церемонію прощання із загиблими прибув міністр юстиції та безпеки Нідерландів Герард Адріан ван дер Стюр, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Залишаються два пасажири, яких не ідентифіковано. Ми сподіваємося, що серед тих останків, які зараз проходять процес ідентифікації, і тих, які будуть відправлені (з Харкова до Нідерландів – ред.) сьогодні, вдасться ідентифікувати тих двох, які поки залишаються невпізнаними», – заявив ван дер Стюр, підкресливши, що вони точно є громадянами Нідерландів.

«Сьогодні ми з вами проводжаємо останній літак, останні останки, які будуть повернуті сім'ям загиблих. І сьогодні ми можемо сказати, що ми виконали свою обіцянку, дану світовій спільноті», - зазначив ван дер Стюр, подякувавши за сприяння українській владі, правоохоронцям, військовим, працівникам ДСНС, а також пересічним українцям, які погодилися дати свідчення.

Разом з тим, голландський міністр юстиції підкреслив, що не береться прогнозувати строки передачі справи щодо катастрофи Boeing 777 Малайзійських авіаліній до суду. «Поки про терміни говорити рано, на це піде багато часу», – зазначив він.

Нагадаємо, жертвами катастрофи стали 298 людей, 192 з яких – піддані Нідерландів. Також на борту були 44 громадянина Малайзії, 27 – Австралії, 12 – Індонезії, 10 – Великобританії. Четверо людей мали громадянство Німеччини, стільки ж – Бельгії, троє – Філіппін, та по одному – Канади й Нової Зеландії.

Додамо також, що за міжнародним законодавством – незважаючи на безпосередні причини авіакатастрофи – відповідальність за неї може також частково лягти й на Україну, адже літак збили в українському повітряному просторі.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: