У Москві вже відхрестилися від учорашніх заяв про введення миротворців на Донбас

Читать на русском
Прес-секретар Володимира Путіна спростував трактування, яке прозвучало під час учорашньої розмови між лідерами «нормандської четвірки», про можливе введення миротворців на Донбас.

У Кремлі спростовують згоду президента РФ Володимира Путіна на введення миротворців у зону конфлікту в Донецькій і Луганській областях.

Телефонна розмова лідерів «нормандської четвірки», яка відбулася в четвер, була неправильно потрактована, заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, інформує «Слово і Дело» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Росія ніколи не оскаржувала ідею миротворців, але і згоди на її здійснення ні Росія, ні інша сторона дати не може. В першу чергу це повинні зробити зацікавлені сторони конфлікту – Київ і Донбас», – заявив Пєсков.

При цьому представник Кремля зазначив, що, на думку російської влади, в даний час дану місію повинна виконувати ОБСЄ.

Крім того, в адміністрації Путіна як і раніше переконані, що Україна не дотримується умов Мінських домовленостей і, відповідно, питання миротворців піднімати поки рано. «До тих пір, поки не будуть виконані всі тексти Мінських домовленостей і конкретні їх пункти, ми вважаємо, що піднімати будь-які інші питання, в тому числі і про миротворців, абсолютно неправильно», – зазначив Пєсков.

Нагадаємо, ситуація в зоні проведення антитерористичної операції продовжує залишатися напруженою. Тільки за минулу добу на сході України в результаті обстрілу бойовиків загинуло 2 військовослужбовців ЗСУ. Крім того, згідно зі статистикою УВКБ ООН, станом на 24 квітня окуповані території покинули більше 1,2 млн місцевих жителів.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: