Європейці вже не приховують: Україні надто далеко до ЄС

Читать на русском
Дискусії щодо вступу України в ЄС поки не актуальні, заявили в Києві представники ЄС. Порошенко був змушений задовольнитися обіцянками про те, що Угода про асоціацію, укладена у червні 2014 року, набуде чинності, незважаючи на тиск з боку Росії, пише Le Monde.
http://business-swiss.ch/

Уникнути взаємної фрустрації стало головною метою першого саміту «Україна-ЄС» у понеділок 27 квітня в Києві, у той час як протягом останніх тижнів почуття взаємного незадоволення переросло у підозрілість, пише «Слово і Діло» з посиланням на Le Monde.

«Дискусії щодо вступу України в ЄС поки не актуальні, заявили у Києві представники ЄС. Порошенко був змушений задовольнитися обіцянками про те, що Угода про асоціацію, укладена у червні 2014 року, набуде чинності, незважаючи на тиск Росії», – пишуть автори статті Бенуа Віткін і Жан-П'єр Струбан.

«Дональд Туск і Жан-Клод Юнкер охолодили запал Петра Порошенка, заявивши, що і мови бути не може про місію з підтримання миру, у кращому випадку може бути направлена ​​група з вивчення ситуації до відправки цивільної місії на схід країни», – зазначає видання. «Жодна країна не погодиться з тим, щоб її громадяни гинули на російському кордоні», – зазначив дипломат, імені якого не називають.

Французи підозрюють: українські підприємства просто не здатні адаптуватися до європейських стандартів – про це свідчить зниження обсягів українського експорту до країн Євросоюзу. Адже очевидно, що після підписання договору про асоціацію та надання торгових преференцій українським товарам, повинні відбуватися прямо протилежні речі.

Дивуються європейці і з приводу того, чому погіршується економічна ситуація. «Рецесія у поточному році становитиме 5%, – зазначає Le Monde, – незважаючи на 6 млрд кредитів і гарантії ЄС».

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко заявляв, що очікує рішення про безвізовий режим з Євросоюзом на травневому саміті «Східного партнерства» у Ризі. Крайній термін виконання рішення Президент обмежив першим роком свого правління. Домогтися не вдалося навіть поїздок без віз, про вступ до євроспільноти – годі й казати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: