Томбінський натякнув, що безвізовий режим з ЄС Україні «світить» нескоро

Читать на русском

На найближчому саміті «Східного партнерства» в Ризі не буде порушуватися питання безвізового режиму між Україною та Євросоюзом.

Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

За словами Томбінського, безвізового режиму не варто чекати, тому що часу для прийняття цього рішення залишилося замало ˜– саміт пройде вже за 2 місяці.

«Нам до Ризького саміту залишилося два місяці, це дуже мало часу для того, щоб все це доопрацювати. На сьогодні ще немає висновків, немає звернення ЄК, бо вони ще працюють над цим», – заявив представник Євросоюзу.

Так само не можуть розраховувати на лібералізацію режиму перетину кордону і Грузія з Молдовою – такий висновок можна зробити, судячи з декларації саміту.

Разом з тим, як каже Томбінський, скасування візового режиму залишається на порядку денному у відносинах між Україною та ЄС, просто сторонам необхідний час для розв'язання ряду технічних моментів.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко заявляв, що очікує рішення про безвізовий режим з Євросоюзом на травневому саміті «Східного партнерства» в Ризі. Крайній термін виконання даного рішення Президент визначив першим роком своєї каденції.

Додамо також, що, за словами міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, на заваді безвізовому режиму з Європою може стати конфлікт на Донбасі. «В ЄС побоюються, що бойовики теж зможуть користуватися безвізовим режимом», – пояснив Клімкін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: