У Гонтарєвої пропонують знизити ставку податку на доходи від депозитів

Читать на русском
Національний банк пропонує Міністерству фінансів та МВФ знизити ставку податку на доходи фізичних осіб за депозитними вкладами з 20% до 15%.

Національний банк звернувся до Міністерства фінансів України та Міжнародного валютного фонду з пропозицією знизити ставку оподаткування доходів фізичних осіб за депозитними вкладами.

Знизити ставку оподаткування пропонується з 20% до 15%, інформує «Слово і Діло» з посиланням на офіційну сторінку НБУ у Facebook.

Натомість, щоб компенсувати закладені в Бюджеті показники доходів, фінансовий регулятор пропонує встановити 15-відсотковий податок на всі види пасивних доходів фізосіб, включаючи дивіденди і доходи з цінних державних паперів.

Загалом же, як зазначила голова Нацбанку Валерія Гонтарєва, стабілізація на валютному та депозитному ринках наразі дозволяє дещо лібералізувати вимоги до вкладників та зняти низку валютних обмежень.

Нагадаємо, днями експерт з економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин розповів «Слову і Ділу», що завдяки жорстким обмеженням Нацбанку в найближчі 2 місяці ситуація на валютному ринку країни, найімовірніше, не зміниться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: