Шкіряк: щоб евакуюватися з Непалу, українцям, можливо, доведеться їхати до Індії

Читать на русском
В ДСНС виправдовуються, що забрати співгромадян із постраждалого від землетрусу Непалу неможливо через високу завантаженість аеропорту Катманду.

Український військово-транспортний літак готовий до евакуації наших громадян, що перебувають у зоні стихійного лиха в Непалі, однак досі невідомо, в якому саме аеропорту він приземлиться.

Наразі повітряне судно чекає на виліт з України, однак через перезавантаженість аеропорту Катманду дозволу на посадку в Непалі вітчизняні рятувальники ще не отримали, повідомив голова Держслужби з питань надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Борт ІЛ-76 Міністерства оборони готовий до вильоту. Зараз відбулася завантаження всім необхідним. Підрозділи ДСНС, зокрема, психологи, рятувальники і лікарі медицини катастроф знаходяться на борту», – заявив він під час засідання уряду.

Наразі в черзі на посадку на летовищі Катманду – близько 100 літаків, тож голова ДСНС не виключає, що український борт здійснить посадку в аеропорту Делі в Індії. Координувати виліт ІЛ-76 з України Шкіряк направився особисто.

За інформацією Міністрества закордонних справ, станом на 11:00 29 квітня в Непалі зареєстровані 196 громадян України. Пошук наших співвітчизників в країні здійснюється в тому числі через місцеві засоби масової інформації, повідомив український консул в Катманду.

Додамо також, що розпорядження щодо відправки в Непал військово-транспортного літака для евакуації українських туристів дав ще 26 квітня Президент.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: